Recerca

Biblioteca Josep Benet

Biblioteca Josep Benet

La biblioteca, gestionada pel Centre d'Història Contemporània de Catalunya, està constituïda per un fons de 10.000 llibres, una hemeroteca de 50 títols especialitzats en història i un fons antic de donacions d'un miler de títols. Està incorporada al Catàleg Col·lectiu de biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya.

La Biblioteca del Centre d’Història Contemporània de Catalunya va ser creada l’any 1984 com a biblioteca, hemeroteca i centre de documentació especialitzat en els temes de la història contemporània de Catalunya. S’ha anat formant a partir de les adquisicions per compra i, sobretot, per donacions d’institucions, editorials i particulars, entre els quals destaca la donació de l’historiador Josep Benet i les aportacions que el Museu d’Història de Catalunya efectua de manera regular. 

Els fons més rellevants són els que es refereixen a pensament polític (especialment catalanisme i anarquisme), a les etapes més recent de la història de Catalunya (fotografies dels bombardeigs de la guerra de 1936-1939, publicacions de l’exili, repressió franquista i clandestinitat), a més d’estudis i dossiers biogràfics. Una part d’aquests fons es troba en procés de catalogació.

Informació pràctica 

Horari d’atenció al públic
Matins de dilluns a divendres, de 10 a 15 h.

Tardes: Dimecres i Dijous 16 a 18 h. 

Altres tardes a convenir: amb cita prèvia al 93 554 74 28

Horari d'estiu (1 de juny al 30 de setembre):

Matins: de dilluns a divendres, de 10 a 15 h

Horari del període de Nadal (15 de desembre a 10 de gener):
Matins: de dilluns a divendres, de 10 a 15 h

Horari durant la Setmana Santa: 
Matins: de dimarts a dijous, de 10 a 15 h

TANCAT Dissabtes, diumenges i festius.

TANCAT de l'1 d'agost al 5 de setembre.

Telèfons: 93 554 74 28

Correu: chcc@gencat.cat

Més informació