Dones a les ones

2020

L'exposició ‘Dones a les ones’ posarà en valor el treball professional de les dones al llarg dels 95 anys de ràdio a Catalunya i es podrà visitar a partir de l'octubre.

La mostra presentarà una visió panoràmica i històrica del mitjà radiofònic a Catalunya tot destacant la contribució de les dones, que han participat en múltiples àrees de treball per convertir la ràdio en l’eina de comunicació imprescindible que és actualment.

El recorregut comença amb els inicis de la ràdio als anys 30 i segueix amb l’edició de programes adreçats al públic femení; els programes d’entreteniment com el ràdio teatre o la ràdio novel·la; el paper de la música a la ràdio (les orquestres en directe, els discs sol·licitats,...); i la manera com han evolucionat els informatius des dels anys 30 fins l’actualitat, passant pel Franquisme i la Transició.

A més, la mostra recupera els noms, les veus i l’empremta de moltes d’aquelles dones, a qui també podrem escoltar, des de la Maria Sabater, una de les primeres veus femenines a sonar a la ràdio catalana, fins a les grans veus de la ràdio d’avui.

 

El director de Radio Roda, Miquel Vilar, més conegut com en “Manolito” i la locutora Lídia Ruano, a la dècada dels cinquanta. Arxiu Família Ruano.