Projecció del documental 'I la lluita continua. Del camp a la construcció de Catalunya'

‘I la lluita continua’ és un documental que recupera la memòria d’uns activistes que han dedicat la seva vida a la lluita. Avui lluiten per unes pensions dignes, però de joves van combatre contra la dictadura de Franco. Perseguits per ser comunistes, van haver de refugiar-se a Catalunya on organitzaren les grans vagues de la construcció i fundaren Comissions Obreres. Van ser a primera línia de la lluita per la llibertat, l’amnistia i l’autonomia de Catalunya.

‘I la lluita continua’ és el tercer documental que ha realitzat la directora Llúcia Oliva com a documentalista independent. El seu objectiu és recuperar la memòria oral de la resistència a la dictadura franquista, un esforç de recuperació de la memòria col·lectiva a què Llúcia Oliva ha dedicat en aquests darrers anys. Fruit d’aquesta feina són també els documentals ‘Hereus d’un cardenal proscrit’, premi MemoriReus (2018), i ‘Santuaris de l’antifranquisme’ emès pel programa de TV3 Televisió de Catalunya, Sense Ficció.

La presentació de l'esdeveniment anirà a càrrec de la directora del documental, Llúcia Oliva i un dels protagonistes, Josep Maria Rodríguez.

Al final hi haurà un espai de debat amb els assistents.

Web del documental: https://lluitacontinua.cat/

Data: Dimecres 8 de juny

Hora: a les 18h 

Lloc: Auditori. Museu d’Història de Catalunya, Plaça de Pau Vila, 3, (Palau de Mar)

Inscripcions: Cal confirmar assistència omplint aquest formulari