Oferta educativa pel curs 2020-2021

Aquest curs 2020-2021 es presenta amb moltes incerteses a causa de la situació excepcional que vivim, però el Museu d’Història de Catalunya no vol renunciar a col·laborar amb el sector educatiu i vol acompanyar-lo en aquest procés d’adaptació de l’ensenyament a les noves necessitats.

Per això s'ha adaptat el programa d’activitats educatives pel curs 2020-2021 als protocols d’higiene i seguretat marcats en aquest moment i s'aniran adequant en funció de cada canvi que es produeixi. Tot i que potser no es podran fer les activitats com sempre, el museu es proposa aconseguir els mateixos objectius: apropar els alumnes a la història d’una manera vivencial i descobrir a través de l’observació i la interrogació a les persones que van viure altres èpoques.

Per a aquells centres educatius que no puguin fer sortides, s'estan preparant un seguit de propostes a la secció El Museu a l’Aula. A través d’elles, es podran desenvolupar activitats al propi centre i comptar amb el suport continu del museu. La voluntat és que aquests programes vagin més enllà de la situació actual i que més endavant ajudin a complementar i enriquir les visites presencials al museu. Aquestes propostes complementaran un seguit de recursos i materials didàctics que ja estan disponibles al web: cronologiesel Museu a l'aula o vídeos de testimonis de la nostra història recent.

En aquest enllaç  es poden consultar totes les activitats que ofereix el museu, classificades per cicles educatius, i conèixer el detall de cadascuna d'elles: continguts i dinàmica de l'activitat, què s'hi apren, les competències bàsiques que es treballen i el guió del professor. 

Més informació: https://mhcat.cat/educacio