El Museu participa en la V Marató de l'estalvi energètic

Durant el mes de febrer, el Museu d'Història de Catalunya participa en la Marató de l'estalvi energètic, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l'ús i el consum d'energia, adreçada a municipis i als ens públics, que té la voluntat afegida de destinar l'estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica.

L'objectiu de la campanya és estalviar el 10% de les emissions de CO2 durant el mes de febrer respecte al mateix mes de l'any anterior i destinar l'estalvi econòmic a la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic.

Concretament, el Museu d'Història de Catalunya es compromet a no malbaratar recursos, reciclar per a ser més sostenibles, col·laborar en la lluita contra la pobresa energètica, treballar contra el canvi climàtic i contribuir a la supervivència del planeta. Per fer-ho durem a terme un seguit d'accions per disminuir el consum d'energia elèctrica i d'aigua al centre museístic, així com d'altres orientades a sensibilitzar treballadors i usuaris al voltant d'aquest tema:

  • Un mural al vestíbul del museu on es podrà veure la quantitat d'aigua i de paper que gastarem durant el mes de febrer en comparació amb l'any anterior
  • Un taller obert de papiroflèxia per a escolars i famílies 
  • Un espai participatiu on tothom pot aportar idees sobre com estalviar recursos i energia
  • Un taller de cosmètica amb la filosofia residu zero
  • Estalvi de paper imprimint només l'imprescindible
  • Estalvi d'energia tancant els llums i els ordinadors i utilitzant els ascensors de manera responsable