Museu de Tortosa

Museu de Tortosa

Museu de Tortosa

El Museu fou inaugurat de manera provisional a les antigues escoles de la Mercè. Joan Abril, que havia estat arquitecte municipal, en fou l'impulsor en recopilar les troballes arqueològiques i formar una col·lecció de peces que conservava a títol particular. Conjuntament amb Teodoro González, diputat a Corts, van propiciar la creació del Museu Museu Arqueològic de la Ilercavònia.

Les aportacions ciutadanes al fons del museu el van ampliar i diversificar. L'any 1910 es trasllada a l'espai de l'antiga església de Sant Domènec on compartirà espai a partir de 1911 amb la Biblioteca i l'Arxiu Històric de la ciutat fins a l'any 1997 en què l'arxiu es traslladà a l'edifici dels Reials Col·legis. Sant Domènec seguirà acollint el fons del Museu Municipal i restarà obert al públic puntualment amb motiu d'alguna exposició, concert o d'altres activitats.

L'elaboració d'un inventari exhaustiu del fons, l'adequació de la sala de reserva i el trasllat a l'Antic Escorxador de tot el fons, juntament amb l'elaboració d'un projecte museístic nou i adaptat als temps, han permès que l'any 2012 s'obrís de nou al públic a la nova seu de l'Antic Escorxador com a Museu de Tortosa.

Més informació a http://www.museudetortosa.cat/