Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya

Museu Comarcal de Cervera

Museu Comarcal de Cervera

El Museu Comarcal de Cervera és un museu que disposa de dues seus diferenciades, el Museu del Blat i la Pagesia i la Casa Museu Duran i Sanpere.

La Casa Duran forma part del conjunt museístic de la ciutat de Cervera i s’obre al públic com a mostra d’una casa que respon a la sensibilitat i al gust burgès propis de l’època de la Restauració. Pertanyia a la família Duran ben bé des de mitjan segle XIX i constitueix un interessant exemple de casa burgesa mitjana, remodelada el 1886.

Als baixos de la Casa Museu s’exposen les col·leccions històriques entre les quals destaquen els objectes relacionats amb la Cervera del 1700 i la seva profunda transformació provocada per la construcció de la Universitat. És també aquest edifici, obra per excel·lència del barroc català, seu d’una de les exposicions permanents del Museu, que narra la vida i la trajectòria d’aquesta institució universitària.

El Museu ofereix un programa d’exposicions temporals i activitats diverses que es duen a terme a les sales polivalents dels baixos de la Casa Museu.

Més informació a http://www.museudecervera.cat