Sobre el Museu

Conèixer Catalunya, descobrir el món 

El Museu d’Història de Catalunya s’ha consolidat com un referent en la divulgació del patrimoni històric i cultural del país. L’exposició permanent ofereix un relat interactiu i amè de la història de Catalunya des dels temps més remots fins als nostres dies i es complementa amb tot un seguit d’activitats educatives i culturals, projectes de conservació, tallers i exposicions temporals. Volem esdevenir un centre cultural obert i accessible a tots els públics i oferir als nostres visitants l’oportunitat d’aprendre, debatre i gaudir de la història en totes les seves vessants. 


Història del Museu

Història del Museu

El Museu d’Història de Catalunya obre les seves portes el febrer de 1996 amb la voluntat d’esdevenir un referent en la divulgació de la història i del patrimoni col·lectiu del país.

Més informació
SOM Museu d'Història de Catalunya

SOM Museu d'Història de Catalunya

Si t’apassiona la història i la vols viure intensament, formar part de la comunitat SOM Museu d'Història de Catalunya és la millor opció. Descobreix tots els avantatges que t’oferim.

Més informació

La nostra organització

L’equip de professionals que treballen en el Museu d’Història de Catalunya s’organitza en diferents àrees per atendre i gestionar les diverses funcions que desenvolupa l’entitat. Pots consultar a continuació l’organigrama i l’adreça electrònica de cadascun dels departaments. 

Més informació
Missió i estratègia

Missió i estratègia

El Museu d’Història de Catalunya és un instrument al servei de la conservació i de la difusió de la memòria col·lectiva del país i vol esdevenir, al mateix temps, un espai per a la trobada, el debat i la reflexió ciutadana.

Més informació
Biblioteca Josep Benet

Biblioteca Josep Benet

La biblioteca, gestionada pel Centre d'Història Contemporània de Catalunya, està constituïda per un fons de 10.000 llibres, una hemeroteca de 50 títols especialitzats en història i un fons antic de donacions d'un miler de títols. Està incorporada al Catàleg Col·lectiu de biblioteques especialitzades de la Generalitat de Catalunya.

Més informació

Transparència

Més informació
L'edifici del Museu

L'edifici del Museu

El Palau de Mar és l’única construcció conservada del vell port industrial de Barcelona. Va ser projectat l’any 1881 per l’enginyer Maurici Garrán per acollir els Magatzems Generals de Comerç. 

Més informació
Centre d'Història Contemporània de Catalunya

Centre d'Història Contemporània de Catalunya

El Centre d’Història Contemporània de Catalunya (CHCC) té com a objectiu la recollida de documentació sobre la història contemporània de Catalunya i fomentar la seva investigació i  divulgació. D’aquesta manera, el CHCC promou i en alguns casos dirigeix estudis i treballs d’investigació, així com la redacció de memòries de persones que evoquen vivències de la guerra civil, la postguerra, la lluita antifranquista i l'exili.

Més informació
Restaurant 1881

Restaurant 1881

A la quarta planta del museu trobareu el Restaurant 1881 que ofereix servei de cafeteria i de restaurant.

Més informació

Contacta amb nosaltres

Concertació de visites

93 225 42 44 (de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 15.30 a 17.30 h) 
mhcvisites.cultura@gencat.cat

Telèfon

93 225 47 00

Correu electrònic

mhc.cultura@gencat.cat

Adreça

Pl. de Pau Vila, 3 (Palau de Mar)
08003 BARCELONA