Fu la Spagna!

El suport de Mussolini a Franco i a la insurrecció colpista va ser decisiu per a l’èxit de la Guerra Civil Espanyola. El règim feixista hi va enviar avions, vaixells, armes i més de vuitanta mil efectius. La major part d’aquests, amb el temps, van ser destinats al grup que es constituiria per a l’ocasió, el Corpo Truppe Volontarie (CTV), format també per Camicie Nere.

En ocasió del 80è aniversari de l’inici del conflicte, l'exposició Fu la Spagna! La mirada feixista sobre la Guerra Civil Espanyola, presenta juntes per primera vegada, imatges de la més diversa procedència de com va ser representada la intervenció des de la Itàlia feixista.

Fitxa tècnica 

  • Edició: Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura, Agència Catalana de Patrimoni Cultural, Museu d’Història de Catalunya.
  • Coordinació tècnica: Raquel Castellà
  • Coordinació científica i documentació: Daniela Aronica, Andre de Michele.
  • Disseny gràfic: Enzo Cornacchione – Good Sign Visual Language
  • ISBN: 978 – 84 – 393 – 9475 - 4
  • Preu: 18€
  • © de les fotografies:

Archivio Centrale dello Stato (ACS), Archivio Provinciale di Bolzano (APB), Archivio Storico Diplomatico del Ministero degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale (ASMAE), Biblioteca di Storia Moderna e Contemporanea – Roma (BSMC), Centre d'Història Contemporània de Catalunya (CHCC), col·lecció privada Família Covone, Fondazione Gramsci Emilia-Romagna (FGER), Fondazione Museo Storico del Trentino (MSTF), Museo Storico Italiano della Guerra di Rovereto (MSIG), Ufficio Storico - Aeronautica Militare (USAM), Ufficio Storico – Marina Militare (USMM), Ufficio Storico-Stato Maggiore dell'Esercito (USSME) i els fotògrafs Carlo Catoni, Mario Chiaralunzi, Alfonso Covone, Gaetano Giannuzzi, Giuseppe Gozzer, Maurizio Lorandi, Salvatore Lucchi, Guglielmo Sandri

.

Visita l'exposició Fu la Spagna! 

Torna a les publicacions del museu