Rússia, la memòria i el present. Diàleg amb Alexandra Polivanova. La gestió dels arxius

Del 14 al 16 de juny, l’activista russa Alexandra Polivanova oferirà a Barcelona tres diàlegs organitzats pel Memorial Democràtic a Barcelona. Polivanova és activista pels drets humans i ha estat membre de la junta directiva de l’ONG russa International Memorial. Aquesta organització ha treballat durant tres dècades per recuperar la memòria de les víctimes de la dictadura comunista a l’URSS i donar-los visibilitat. El govern rus ha tancat aquest organisme arran de la guerra entre Rússia i Ucraïna.

Polivanova oferirà tres diàlegs entorn de la gestió dels arxius, els drets humans, la resolució de conflictes i el rol dels memorials. Un dels quals, el del 14 de juny a les 18h, tindrà lloc al Museu d'Història de Catalunya.

Tot seguit us informem del programa sencer del cicle:

Dimarts 14 de juny
  • Construint la cultura de la pau des de l’Educació. Diàlegs entre Alexandra Polivanova i Nataliya Losyeva de la Nizhyn Gogol State University (Ucraïna)

Professora acollida per la Facultat d’Educació de l’UB- amb Marta Simó i Imma Armadans (professores de la Facultat d’Educació i  Psicologia de l’UB, respectivament).

(servei de traducció simultània)

Lloc: Sala Rosa Roig de l’Edifici Migdia I, planta 3. Campus Mundet. Pg. Vall d’Hebron, 171. Barcelona

Hora: 11h

  • Rússia, la memòria i el present. Diàleg amb Alexandra Polivanova. La gestió dels arxius

Entorn del valor dels arxius com a eina per combatre les narratives de les memòries oficials que, en casos de repressió, es perpetuen i invisibilitzen les veus dels represaliats. amb Ramon Alberch i Fugueras com a conductor de l'activitat.

(servei de traducció simultània)

Lloc: Museu d’Història de Catalunya. Pl. Pau Vila, 3. Barcelona

Hora: 18h

Dijous 16 de juny
  • Rússia, la memòria i el present. Diàleg entre Alexandra Polivanova i Vicenç Villatoro. El rol dels memorial

Polivanova i Villatoro parlaran de la importància dels memorials en la  interpretació des del present.

(servei de traducció simultània)

Lloc: Col·legi de Periodistes de Catalunya. Rambla de Catalunya, 10. Barcelona

Hora: 18.30h

Dies: 14 i 16 de juny

Preu: Gratuït

Inscripcions: Reserva aquí la teva entrada

Organització: Memorial Democràtic

Amb la col·laboració de: International Coalition of Sites of Conscience; Col·legi de Periodistes de Catalunya; Museu d’Història de Catalunya; Escola d’Arxivística i Gestió Documents de la Universitat Autònoma de Barcelona; Associació d’Arxivers i Arxiveres de Catalunya; Arxivers Sense Fronteres; Universitat de Barcelona, i Fundació Solidaritat. UB; Institut de Recerca de l’Educació

Més informació: “Rússia, la memòria i el present. Diàleg amb Alexandra Polivanova. La gestió dels arxius, els drets humans i la resolució de conflictes i el rol dels memorials”. Memorial Democràtic (gencat.cat)