Portes obertes al Museu d’Història de Catalunya per commemorar els seus 25 anys

  • Dues jornades de portes obertes el 27 i 28 de febrer donen el tret de sortida d’un any de celebracions en línia marcat per la pandèmia.

Dues jornades de portes obertes, el tret de sortida d’un any de celebracions virtuals

El cap de setmana del 27 i 28 de febrer marcarà l’inici de l’aniversari amb dues jornades de portes obertes. Es podrà visitar l’exposició permanent, La memòria d’un país, i descobrir la nova sala dedicada al segle XVIII que el Museu ha preparat en el marc d’una reforma discursiva i museogràfica dels espais expositius de la tercera planta. Una remodelació que presenta una nova narrativa, amb un discurs actualitzat i centrat en la societat i la vida quotidiana a Catalunya a les acaballes de l'edat moderna, i que continuarà per fases amb la reforma de les sales dedicades als segles XIX, XX i els primers anys del XXI.

Durant tot el cap de setmana, el Museu posarà a disposició del públic un servei de mediació per atendre tots aquells dubtes o comentaris que les persones que ens visitin desitgin expressar sobre l’exposició. El servei s’adreça a tots els públics, incloses les famílies amb nens i nenes que descobreixen per primera vegada la història, a qui s’entregarà un obsequi molt especial: la guia Puja al tren de la Història!, que els convidarà a descobrir el Museu a partir de petits reptes i jocs. Les educadores del servei de mediació estaran ubicades a les sales i convidaran al públic a plantejar les seves inquietuds en el següent horari:

  • Dissabte 27 de febrer, de 11 a 14.30 i de 16 a 18.30 hores
  • Diumenge 28 de febrer, de 11 a 14.30 hores

Aquest cap de setmana de portes obertes donarà el tret de sortida d’un any de celebracions que, d'acord amb les mesures de prevenció de la COVID-19, tindran un caràcter més virtual que presencial. Si bé el Museu preveu organitzar un programa d’activitats presencials gratuïtes quan la situació sanitària ho permeti, paral·lelament celebrarà el seu aniversari amb un seguit d’accions, iniciatives i projectes en línia que s’aniran llançant al llarg del 2021 a través dels seus canals de comunicació.