Festival LOOP 2021

A través d'un ampli ventall d'exposicions, projeccions i actuacions arreu de la ciutat de Barcelona del 9 al 21 de novembre, l'edició d'enguany del Festival explorarà el potencial del cos com a eina de comunicació i d'autorepresentació, i com a catalitzador de canvi col·lectiu. 

El títol és una referència a la novel·la Journal d'un corps (2012) de Daniel Pennac. Reivindicant el gènere literari del diari íntim, l’autor narra la vida del protagonista a través de la perspectiva del seu “cos que sent”, celebrant-lo com a mirall en contínua transformació del seu estar en el món.

Una xarxa de col·laboradors en constant creixement

Cada any, el programa del festival s'elabora gràcies a la participació d'una comunitat cada vegada major d'artistes, comissaris i directors de museus. En aquesta edició participen molts molts professionals que viuen i treballen a Barcelona, ​​o que han desenvolupat una forta relació amb la ciutat.

Per enriquir la programació del festival, sota la coordinació general de Victoria Sacco, el LOOP City Screen mostrarà diverses propostes d'imatge en moviment al llarg del circuit de galeries comercials i espais alternatius de la ciutat.

‘Beans, Rinsed Twice’ d'Inês Neto dos Santos i Bella Riza al Museu d'Història de Catalunya (15-21 de novembre)

Beans, Rinsed Twice [mongetes esbandides dues vegades] segueix els relats, les històries, les memòries i les receptes que conté una mongeta. Quantes històries pot explicar una recepta? I a qui pertanyen aquestes històries?

Mitjançant el simbolisme personal i històric d’una mongeta i, en conseqüència, del procés de conreu, collita i cuina d’aquesta llavor, el film es desplaça entre les memòries dels col·laboradors (en totes les seves dimensions factuals i inventades), i amplia el fet que portem diversos llocs dins nostre, el valor del coneixement tàcit i les possibilitats d’un idioma recíproc de la cura.

Cofinançat amb fons del Programa Creative Europe i el projecte A-PLACE. Linking places through networked artistic practices.

 

Més informació: Visita els seguents enllaços per conèixer totes les exposicions i les activitats del Festival i la programació del City Screen.