El Museu amb la campanya Connecta't al Blau

El dia 2 d'abril és el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, un esdeveniment promogut per l'Assemblea General de les Nacions Unides per sensibilitzar l'opinió pública sobre la necessitat d'ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen autisme i trencar els mites que existeixen al voltant d'aquest trastorn que afecta un 1% de la població.

El Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) és un trastorn neurològic que afecta la percepció i el processament cerebral de la informació. Tot i que en els darrers anys hem avançat, encara és un transtorn molt desconegut i avui dia encara existeixen nombrosos mites i tòpics vers les persones amb autisme que constitueixen veritables barreres per a la seva plena inclusió social.

L'associació APRENEM per a la Inclusió de les Persones amb Trastorns de l’Espectre Autista celebra cada any la campanya Connecta't al Blau, una iniciativa que implica múltiples institucions, associacions i famílies per visibilitzar l'autisme i sensibilitzar la societat per a la inclusió social de les persones que el pateixen. Des de fa anys, el Museu se suma a aquesta campanya per millorar la vida de les persones amb autisme i caminar cap a una societat més inclusiva.

La Campanya #Connectatalblau s’havia de celebrar durant el mes d’abril, però amb motiu de l’emergència sanitària la celebració ha quedat ajornada. Tot i això, aprofitant aquests dies de confinament, la campanya es trasllada a les xarxes socilas per seguir treballant la sensibilització i solidaritzar-nos des de les llars. En aquest sentit, amb els hastags #acasadeblau i #connectatalblau es convida tothom a compartir fotos, vídeos, i dibuixos, amb el color blau com a protagonista. Perquè el color blau, símbol de l'autisme, representa el que viuen les persones amb aquest trastorn i les seves famílies. 

Amb el títol, Tu vols un futur? Jo també! #CONNECTATALBLAU, un dels objectius de la campanya d’aquest any és recaptar fons per posar en marxa projectes orientats a l'etapa de la transició a la vida adulta. Aquesta és una etapa clau pel desenvolupament d'habilitats i competències que permetin a les persones amb TEA viure inclosos a la comunitat i exercir rols actius com qualsevol altre ciutadà/na de ple dret.

El color blau, símbol de l'autisme, representa el que viuen les persones amb aquest trastorn i les seves famílies. 

 

Més informació sobre l'Autisme (enllaç al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya)>

Web de la campanya Connecta't al blau>

Més informació sobre l’Associació Aprenem>