Barxiluna برشلونة : (Des)memòria del passat i present islàmic

En el marc de les activitats emmarcades en el Barxiluna برشلونة :(Des)memòria del passat i present islàmic i tenint en compte la naturalesa, objectius i el relat museogràfic de la col·lecció d'aquest museu, us proposem un espai de reflexió i treball per analitzar de forma conjunta: Com s'ha divulgat fins ara la història i patrimoni islàmic a Catalunya? Quin pes ha tingut la construcció de l'altre musulmà en la configuració del relat del museu i de la col·lecció? Quines possibilitats de replantejament del relat històric i museogràfic del museu podem plantejar per tal generar noves formes de relació amb les comunitats musulmanes i el teixit educatiu que l'envolta?

El cicle Museus (Im)possibles pretén generar diferents espais pedagògics i de reflexió en clau intercultural entre artistes, professionals i personal tècnic vinculat amb la creació artística i gestió cultural de la ciutat. L'objectiu és repensar i ampliar la mirada en relació amb els imaginaris occidentals sobre la diversitat cultural presents en les propostes expositives que ofereixen sales, centres culturals, equipaments de proximitat i museus de la ciutat.

Amb:

Mostafà Shaimi. Professor associat del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona (UdG) i prepara una tesi doctoral sobre racismes i diversitat religiosa. És especialista en dinamització comunitària, coordina el màster en Diversitat religiosa: pensament, realitat i gestió (UdG). Ha treballat en l'àmbit social en administracions públiques i entitats socials, com ara la Fundació IRes (Institut de Reinserció Social), el GRAMC (Grup de recerca en minories culturals) o Càritas, i ha col·laborat en diferents projectes com el Fòrum Inclusió Social i Ciutadania o el Programa Ordit de la Fundació Jaume Bofill. També és membre de l'Espai Antiracista Salt-Girona i és articulista habitual del diari Ara.

Dia: 30 de novembre  

Hora: 10h

Lloc: Museu d'Història de Catalunya (Pl. de Pau Vila, 3)

Inscripció: Cal inscripció prèvia enviant un mail a espaiavinyo@bcn.cat, explicant la teva relació amb la temàtica i/o gestió cultural.

Més informació: Barxiluna برشلونة :(Des)memòria del passat i present islàmic