El Museu d'Història de Catalunya amb el manifest del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Amb motiu de la commemoració, el pròxim 25 de novembre, del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, el Museu d’Història de Catalunya s’adhereix al manifest promogut per l’Institut Català de les Dones per visibilitat i reflexionar sobre la violència masclista i el seu abordatge.

Enguany, el manifest posa de relleu les violències sexuals i adverteix que “una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l'estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les dones. Aquesta violència funciona de forma alliçonadora, ens socialitza en la por i ens llença un missatge ben clar, sobretot dirigit a les dones més joves: volen controlar i sotmetre la vida de les dones”. Per la qual cosa el document fa una crida a seguir treballant conjunta i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per a l'erradicació de totes les violències masclistes i la reparació de les supervivents; posa en valor la lluita constant i incansable dels moviments feministes, i reconeix la força, el coratge i la valentia de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l’han superada o les que han estat assassinades.

El manifest ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis.

 

Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

 

Trobareu tota la informació sobre el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones a la web del l’Institut Català de les dones.