Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya

Museu Etnològic del Montseny-La Gabella

Museu Etnològic del Montseny-La Gabella

Des de la seva inauguració, l’any 1985, la seva seu central es troba en una casa pairal del segle XVII anomenada La Gabella, situada en el centre de la Vila d'Arbúcies. És un centre de conservació, difusió, investigació i exposició del patrimoni cultural del massís del Montseny, implicat també en la dinamització cultural, social i econòmica del seu territori.

Disposa d'una superfície de 1.800 metres quadrats, amb quinze sales d’exposició permanent on el visitant pot observar els testimonis materials de les diferents comunitats humanes que al llarg de la història han poblat el massís. Dins de les seves col·leccions cal destacar les mostres d’oficis artesanals i de la primera industrialització i un fons de materials arqueològics dels segles XIV-XVI, testimoni en la seva major part de la vida quotidiana de les persones que durant aquest període van habitar el castell de Montsoriu.

La visita de les seves instal·lacions ens permet observar els mecanismes de l'evolució cultural, en permanent procés de formació, en l'àrea del Montseny, a més de contribuir a una visió diversa de la realitat cultural de la nostra espècie. La visita de les diferents instal·lacions del museu, s'ha de complementar amb la del territori.