Xarxa de Museus d'Etnologia de Catalunya

Museu Comarcal de la Conca de Barberà

Museu Comarcal de la Conca de Barberà

El museu, que es troba a Montblanc des del 1982, té la finalitat de preservar i difondre la cultura i el patrimoni local i comarcal d’aquest territori. Es compon de diverses seccions: l’art rupestre de les Muntanyes de Prades, els molins hidràulics, el castell dels Llorac de Solivella, l’etnologia comarcal, l’arqueologia, un exhaustiu compendi de la història comarcal, entre altres.

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà és, de fet, un complex museístic que abasta fins a cinc espais diferenciats: la seu principal, Història, Art i Etnografia; el Museu d'Art Frederic Marès; el Museu d'Interpretació de l'Art Rupestre; els Molins de la Vila, a Monblanc; i el Museu i Forn de Vidre a Vimbodí (Vimbodí i Poblet).

El Museu d'Història, Art i Etnografia té una sala polivalent que ocupa la seu central. A aquesta s'afegeixen les instal·lacions monogràfiques dedicades a la tradició antropològica i social de la comarca.

El Museu i Forn de Vidre (a Vimbodí) explica la història del vidre i exposa peces elaborades a Vimbodí a començament del segle XX. Hi ha un forn per a la fabricació artesanal de vidre bufat.

El Museu de Molins de la Vila, dedicat a la indústria hidràulica, comparteix espai amb un important jaciment arqueològic.

Més informació a http://www.mccb.cat/