'La nena obrera' al Museu de la Ciutat Simeonstift Trier (Alemanya)

El dia 5 de maig de 2018 se celebra el bicentenari del naixement del filòsof Karl Max i, per a l’ocasió, la seva ciutat natal -Trèveris- i l’estat federat de Renània-Palatinat han organitzat un ampli programa commemoratiu que gira a l’entorn d'una exposició sobre la vida i obra d’aquesta important figura.

L’exposició, titulada Karl Marx 1818-1883. Leben. Werk. Zeit, durarà del 5 de maig al 21 d’octubre de 2018 i tindrà lloc en dues seus: el Museu de la Ciutat Simeonstift Trier (Stadtmuseum Simenostift Trier) i el museu regional Rheinisches Landesmuseum.   

“La nena obrera” formarà part de l’exposició que es celebrarà al Museu de la Ciutat Simeonstift Trier, dedicada a la biografia i les etapes de la vida de Karl Marx i la seva època. Un dels temes que tractarà l’exposició és la introducció del treball infantil i femení en la Revolució Industrial, tema del que la “Nena Obrera” n’esdevé una representació molt reeixida i gairebé única dins l’art europeu de l’època.  

A més, es dona la circumstància que la primera versiód’aquesta obra es va exposar a Berlin l’any 1891.

Mentre duri el préstec, a l'exposició permanent del Museu d'Història de Catalunya es podrà veure una reproducció fotogràfica de l'obra en substitució de l'obra original.

Fitxa tècnica

  • Títol: La nena obrera
  • Autor: Joan Planella i Rodríguez
  • Any: 1889
  • Matèria i tècnica: Oli sobre tela
  • Mides: 67 x 54,7 cm.
  • Número de registre: MHC 4204

Més informació


La nena obrera