Tallers de cosmètica #residuzero

Com han tingut cura del seu cos homes i dones al llarg de la història? A través de tres tallers pràctics farem una ullada a la història de la cosmètica i fabricarem els nostres propis productes: pasta de dents, olis hidratants i sabons. Per fer-los, ens inspirarem ens alguns ingredients que ja es feien servir en el passat i incorporarem també alternatives. Inclosos en la Marató d’estalvi energètic, els tallers es fan sota la filosofia de Residu Zero, que té com a objectiu la reducció de residus, tot fomentant la reutilització, l’intercanvi i l’aprofitament.

Taller 1. Història de la cosmètica i els indispensables d’ús habitual

En aquest taller definirem què és la cosmètica i en farem un breu recorregut històric per diferents cultures del món. Analitzarem l’impacte que poden tenir alguns ingredients usats en cosmètica en el nostre organisme i en el medi ambient i proposarem alternatives. A més, prepararem la nostra pròpia pasta de dents, un desodorant i un exfoliant amb ingredients 100% vegetals i d’ús habitual.

Taller 2. Cura de la pell de la cara, de la barba i història del maquillatge

En aquest taller parlarem de la història del maquillatge i diferents conceptes de bellesa al llarg de la història i en diferents llocs del món. Veurem els ingredients que s’utilitzen habitualment en els productes de maquillatge i comentarem alternatives sostenibles i saludables. Aprendrem les propietats dels diferents tipus d’olis vegetals i les diferents opcions d’hidratar-nos. Parlarem també dels tònics facials i els diferents tipus de mascaretes que es poden fer de manera casolana. Elaborarem una barreja personalitzada d’olis a escollir: per hidratar la cara o per la cura de la barba i el bigoti. També farem una mascareta hidratant i un tònic amb ingredients 100% vegetals i d’ús habitual.

Taller 3. Elaborem els nostres sabons cosmètics

En aquesta sessió farem un recorregut per l’ús dels sabons en la història i les diferents maneres que hi ha de fer-los en diferents cultures i moments. Analitzarem els ingredients que es fan servir per elaborar el sabó i els perfums que s’hi posen, i veurem alternatives de consum més sostenible. També comentarem el món dels xampús i quines són les alternatives més recomanables per a la cura dels cabells. A més, prepararem el nostre propi sabó cosmètic segons les nostres preferències d’hidratació i aromes i farem un xampú d’emergència en pols.

Informació pràctica

  • Dies: 12 de febrer (taller 1), 19 de febrer (taller 2) i 26 de febrer (taller 3)
  • Horari: a les 18.30h (durada del taller: 2h)
  • Preu: 15€ per taller i 25% de descompte* si t'apuntes a tres tallers (*per gaudir d'aquest descompte cal fer la compra a les taquilles del museu). Els Amics del Museu tenen un 25% de descompte sobre el preu de cada taller. 

Nota important: Si patiu alguna intolerància alimentària, al·lèrgia o sensibilitat a olis essencials, si us plau poseu-vos en contacte amb les organitzadores enviant un correu electrònic a tallers@zerowastebcn.com abans de confirmar la vostra assistència al taller.

Entrades

Compra d'entrades al web i a les taquilles del museu. 

Material que cal portar

Taller 1. Tres pots petits de vidre amb tapa, on les persones participants s'enduran la mostra dels productes elaborats.

Taller 2. Dos pots petits de vidre amb tapa, on les persones participants s'enduran la mostra dels productes elaborats.

Taller 3. Un pot petit de vidre amb tapa i un bric de beguda buit i net per endur-se la mostra dels productes elaborats. Enlloc del bric, també serveix una carmanyola de plàstic si és petita.