Activitats educatives

La polsina viatja pel temps

La polsina viatja pel temps

La Polsina, és una volva de pols amb molta història que ens explica com han anat canviant les coses al llarg del temps, i ens permet conèixer diferents amics de la Polsina: des dels primers pobladors de Catalunya fins a l’època medieval: els homo sapiens, els grecs, els romans, els àrabs i els catalans de l’època medieval. 

En la seva narració ens explica com aconsegueix parlar amb les persones, com coneix a la Fada Coloraina i la Fada Equivocada, i com és protagonista de la fantàstica història d’amor entre una princesa i un cavaller medieval amb final feliç.

Quins continguts estructuren l’activitat? 

Aquesta activitat fa un recorregut per les sales dedicades a la història antiga i medieval amb l’objectiu d’apropar el Museu als més menuts i possibilitar un primer contacte amb el passat. En la seva narració de la Polsina i aprofitant els entorns del museu s’aniran introduint objectes i conceptes històrics molt bàsics pels més menuts. També coneixeran les primeres relacions comercials entre els homes i els mitjans de transport de l’antiguitat.

Com és la dinàmica de l’activitat?

Aquesta activitat es desenvolupa en forma d’itinerari per les sales d’història antiga i medieval del museu on els nens participaran de les aventures de la Polsina. En la seva narració aniran apareixen els diferents amics de la Polsina que corresponen des dels primers pobladors de Catalunya fins els habitants de l’època medieval.

Què aprendrem?

A partir de la dinàmica participativa que planeja l’activitat i de la intervenció de la Polsina, els nens aprenen a valorar l’ús de la llengua, el comerç i l’intercanvi d’objectes, distingir els diferents mitjans de transport en l’antiguitat i valorar l’amistat entre les persones.

Capacitats:

  • Aprendre a pensar i a comunicar-se.
  • Aprendre a conviure i habitar el món: comportar-se d’acord amb unes pautes de convivència durant la visita al museu.

Informació pràctica 

Nivells recomanats: P3, P4, P5

Durada: 1 hora

Nombre d’alumnes per educador: 25 alumnes

Preu de l’activitat: 97 €

Informació i reserves: Tel. 93 225 42 44 | mhcvisites.cultura@gencat.cat

Descarrega't el guió del professor: