Estoig per una maquineta d'afaitar Gillete

Estoig per una maquineta d'afaitar Gillete

Estoig de teixit de color verd-caqui que serveix per emmagatzemar les parts d'una navalla d'afaitar desmuntable, així com un petit mirall.

Número de registre:

MHC7611-1

Categoria General:

General

Nom de l'objecte:

funda (estoig)

Títol/Nom pròpi:

Estoig per una maquineta d'afaitar Gillete

Data:

1917-1919

Autor:

Gillette Safety Razor Company

Dimensions

5,5 x 10,3 x 2,3 cm (amb l'estoig plegat)

17,7 x 21,3 cm (amb l'estoig desplegat)

Material / Tècnica

teixit; metall; tinta

inscripció

MADE IN U.S.A. Gillette KNOWN THE WORLD OVER KHAKI SET [inscrit a l'interior de l'estoig]

siglat: MHC7611-1

Procedència

Estats Units d'Amèrica

Durant la Primera Guerra Mundial, el govern dels Estats Units va encarregar a l’empresa Gillette (llavors coneguda com Gillette Safety Razor Company) la creació d’una maquineta d’afaitar pels soldats, que seria subministrada entre l’equipament bàsic. La inclusió d’aquest producte servia per combatre els efectes de la guerra química, ja que la màscara de gas s’ajustava millor a una cara ben afaitada. D’aquesta manera, durant el decurs de la guerra, Gillette va subministrar més de 3,5 milions de maquinetes d’afaitar als soldats, així com desenes de milions de fulles d’afaitar, en dos conjunts diferents: el “khaki set” i el “metal set”. Al mateix temps, també va posar a la venda un seguit de conjunts d’afaitar que es podien adquirir en diferents comerços, els beneficis dels quals servien, entre d’altres qüestions, per donar suport a l’esforç de la guerra.

En aquest cas, aquest conjunt molt probablement representa un d’aquests que es podia adquirir en comerços com a particular, ja que no apareix imprès el concepte “Property of US Army” en cap de les seves parts.

Aquesta peça ha estat exposada a:

Flames a la frontera. Catalunya i la Gran Guerra