Conferències en línia

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) i el Centre Excursionista de Catalunya (CEC) organitzen un cicle de conferències en línia on diferents experts tractaran qüestions relacionades amb la cartografia, l'orientació, els recursos digitals o les noves maneres d'observar el món, entre d'altres:

8 de juliol, 18h | “Noves maneres d'observar la Terra" | ENLLAÇ per seguir la conferència

Els sistemes d’observació de la Terra ofereixen una visió sinòptica i privilegiada del territori. Aquest avantatge que una plataforma a una certa alçada ens pot oferir ha estat explotada des de plataformes aèries, des de fa més d’un segle. Relativament recent, però, és la utilització de forma operacional dels sistemes satèl·lit. Avui en dia les imatges de la Terra des de l’espai representen una equació d’ús i aplicabilitat que permeten una millor aproximació a la gestió dels recursos, els impactes, les afectacions i els canvis que es produeixen al territori. En aquesta taula rodona us proposem un viatge a través de les utilitats, els nous satèl·lits i els instruments de mesura, com a actius clau en un millor coneixement del territori i com a valor afegit en les eines de decisió i polítiques que permetin un desenvolupament més sostenible. Modera Jordi Corbera, cap de l'Àrea del Centre de Suport al Programa Català d'Observació de la Terra -CS PCOT- (ICGC)

Ponències:

  • Observació de la Terra: nous sensors per a nous reptes, Roger Jové (BALAMIS)
  • De les ciutats intel·ligents a les ciutats sostenibles, Anna Tardà (ICGC)
  • Satèl·lits a mida, una revolució tecnològica al servei dels reptes territorials, Jordi Castellví (OPENCOSMOS)

15 de juliol, 18h | “Recursos d'informació cartogràfica digital per a excursionistes” | ENLLAÇ per seguir la conferència

Coordinada per Sergio Anguita, cap de l'Àrea d'Innovació i Estratègia Digital (ICGC), aquesta conferència s'estructura en tres ponències orientades a presentar aquells recursos, serveis, eines i plataformes en l’àmbit digital que l’ICGC posa a disposició de la ciutadania, amb una marcada utilitat per a excursionistes. es farà especial èmfasi en “Instamaps“, plataforma per a la generació de mapes digitals (visors), i la presentació de la nova plataforma “Rutes per Catalunya” per a la visualització de tracks en 3D.

Ponències:

  • Recursos, serveis i eines en l’àmbit digital per a excursionistes, Sergi Anguita (ICGC)
  • Instamaps, Marc Torres (ICGC). "Instamaps" és una plataforma per a la generació de mapes digitals (visors).
  • Rutes per Catalunya, Lucia Struth (ICGC). Presentació de la nova plataforma “Rutes per Catalunya” per a la visualització de tracks en 3D.

Setembre (data pendent de confirmar) |“Descoberta del territori. Excursionisme i orientació: eines”

A càrrec de Eduard Cayón, president del CEC. Participaran com a ponents Carles Folch, Miquel Rafa i Josep Nuet (CEC).