Els plaers de mirar

Tresors del fons bibliogràfic de la Universitat de Barcelona

Els plaers de mirar és un espai per delectar-se en la contemplació de llibres antics i entrar, així, en el món poc conegut del que durant molts segles va ser el màxim vehicle del saber: el llibre.

L’exposició ressegueix com la humanitat ha utilitzat l’escriptura i el llibre per comprendre el món que l’envolta i vehicular les seves inquietuds, creences o formes de vida. I porta el visitant a conèixer diferents aspectes dels llibres antics: la diferència entre manuscrit, incunable i imprès, els diferents suports, les escriptures i les enquadernacions.

L’exposició ha estat organitzada pel Museu d’Història de Catalunya i la Universitat de Barcelona, que conserva, estudia i difon un ric fons bibliogràfic patrimonial del qual s’han extret les obres seleccionades per l’exposició: la Biblioteca de Reserva del Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació (CRAI).

Àmbits de l'exposició

De què parlen els llibres antics?

La necessitat de l’ésser humà de comprendre el món que l’envolta el duu a observar i estudiar la naturalesa i els fenòmens naturals. ...

Al voltant del llibre antic

A més dels 40 llibres exposats, la mostra presenta alguns materials que ajuden a entendre el món del llibre antic a través dels diferents tipus de suport, les enquadernacions, l’escriptura o la restau...

El fons bibliogràfic patrimonial de la Universitat de Barcelona

El fons bibliogràfic patrimonial de la Universitat de Barcelona és un testimoni preciós de la nostra història....
Imatges de l'exposició