Crim i delicte

Del 16 desembre de 2022 al 26 de febrer de 2023

Crim i delicte presenta una selecció d’objectes procedents de l’antic Museu de l’Institut de Criminologia de la Universitat de Barcelona, creat el 1955 sota l’impuls del Dr. Octavio Pérez-Vitoria, catedràtic del Seminari de Dret Penal i fundador i director de l’Institut. El fons del Museu de Criminologia es va formar a partir dels béns, instruments i aparells que va rebre dels arxius judicials de l’Audiència Provincial de Barcelona, els quals s’havien emprat per cometre delictes o com a proves en els judicis que se’n van derivar.

Tots aquests materials constitueixen una col·lecció molt valuosa per entendre les motivacions i el modus operandi criminal sorgit del context polític i social de l’Espanya, grisa, del franquisme.

L’any 2016 el Museu d’Història de Catalunya i la Universitat de Barcelona van emprendre un camí de col·laboració que ha permès, mitjançant diverses exposicions, donar a conèixer algunes col·leccions creades per departaments, facultats o centres de recerca, que constitueixen un ric i molt divers patrimoni cultural. Aquest camí arriba ara a la seva fi amb Crim i delicte.


T’agraden els jocs d’escapada? Investiga a través del teu dispositiu mòbil les diferents pistes que es proposen dins de l’exposició ‘Crim i Delicte’ que et conduiran a l’enigma final. Com es juga? Molt fàcil! Primer de tot, un cop hagis adquirit a les taquilles del museu l'entrada per a l'exposició, hauràs d'entrar al joc a través d'aquest codi QR que també et posem aquí a baix. I cap a dins! Llegeix bé les instruccions que surten al principi del joc. Veuràs que hauràs d'anar responent unes preguntes, però estigues atent i utilitza la memòria perquè al final de tot apareixerà un enigma que hauràs de resoldre amb les pistes que has anat aconseguint al llarg de l'exposició.

Porta el teu mòbil i gaudeix d’una nova experiència que si aconsegueixes resoldre et trobaràs amb un premi!

Delictes a l’Espanya de la postguerra

Policia de l’època

Homicidis

Assassinats sensacionals

Robatoris

Estafes

Estupefaents

Grans delictes

Crim organitzat

Premsa

Narrativa Popular

El boom de la novel·la negra i el cinema negres

Evolució