Cicle de presentacions de llibres i estudis sobre el cooperativisme

Aprofitant el context de l’exposició temporal «Catalunya, terra cooperativa», des del Museu d’Història de Catalunya hem organitzat un cicle de presentacions de llibres i estudis que tenen com a eix discursiu el cooperativisme a Catalunya. A continuació et presentem el calendari de presentacions:

  • 29 de novembre, a les 19h. Presentació del llibre «Albert Pérez Baró. El compromís vital amb el cooperativisme». Es tracta d’una biografia sobre Albert Pérez Baró, una de les figures més rellevants del cooperativisme català del segle XX, sobretot durant els anys de la dictadura franquista. Destacà com a teòric i divulgador del cooperativisme, dictant centenars de conferències i publicant milers d’articles en mitjans escrits de tot tipus, així com diversos llibres i opuscles.La presentació anirà a càrrec de l'autor, Jordi Pomés, i d'Antoni Gavaldà, historiador i director de la Col·lecció Cooperativistes Catalans de Cossetània edicions a què pertany la publicació.
  • 13 de desembre, a les 18h. Presentació del llibre «Gràfica cooperativa a Barcelona. Iconografia del cooperativisme obrer (1875-1939)». El llibre vol recuperar, a través de gairebé 500 imatges, la memòria iconogràfica del moviment cooperatiu obrer de la Barcelona de l’últim quart del segle XIX fins a les darreries de la Guerra Civil.La presentació del llibre anirà a càrrec de l’autor, Marc Dalmau, comissari també de l’exposició «Catalunya, terra cooperativa».
  • 18 de desembre, a les 18 h. Presentació de l’estudi «La influència d’Esquerra Republicana de Catalunya en l`èxit del cooperativisme del 1931 al 1936» L’estudi ha estat finalista dels premis Aracoop als millors treballs universitaris relacionats amb l’economia social, les cooperatives i el tercer sector.La presentació anirà a càrrec de l’autor, Ferran Reyes, i Emprius.

Informació pràctica 

  • Dia: dijous 29 de novembre; dijous 13 de desembre; dimarts 18 de desembre
  • Hora: 19:00h (29 de novembre) i 18:00 h (13 i 18 de desembre)
  • Entrada lliure