La cultura recupera el 100% de capacitat

Des del passat 15 d’octubre, el sector cultural de Catalunya ha recuperat el 100% de la capacitat. Els teatres, cinemes, auditoris, arxius, biblioteques, museus, equipaments cívics, llibreries, galeries i altres equipaments culturals, ja poden oferir una capacitat del 100%, tant a l’aire lliure com en espais tancats.

La millora en l’evolució de la pandèmia i la generalització de la vacunació comporta una obertura molt important de les activitats culturals. Segons noves mesures aprovades, les activitats culturals amplien la seva capacitat del 70% al 100%, i s’elimina també el número màxim d’espectadors, que fins ara estava fixat en 1.000 persones en espais tancats (o fins a  3.000 amb condicions de ventilació reforçades) i de 4.000 persones a l’aire lliure.

A l’aire lliure, l’ocupació permesa és del 100% amb distància, i si no es pot mantenir, cal l’ús de la mascareta. En cultura popular, també s’eliminen totes les limitacions. No hi ha límit en el nombre de participants en castells, cobles, grups teatrals o de dansa, etc., ni tampoc en el nombre de participants, sempre que no siguin situacions anàlogues a l’oci nocturn.

Continua essent responsabilitat de cadascú mantenir les mesures de protecció individual d’higiene de mans i respiratòria, distància sempre que sigui possible, preferència per espais a l’aire lliure o ben ventilats i evitar les aglomeracions, a més de l’ús correcte de la mascareta en interiors i espais on no es pugui mantenir la distància.

Les institucions organitzadores de les activitats cal que continuïn prenent les mesures organitzatives per evitar les aglomeracions i agilitar la mobilitat i mantenir, en la mesura del possible les distàncies, vetllar per una bona ventilació i per la neteja dels espais i especialment de les superfícies on pugui haver contacte de persones. A més, han d’informar el públic de les mesures i vetllar pel seu compliment, com ara l’ús de la mascareta.

El Departament de Cultura promou l'etiqueta #Cultura100 perquè tothom comparteixi la satisfacció i l’alegria de tornar a les activitats i esdeveniments culturals. El Museu d’Història de Catalunya ja ha adaptat les seves instal·lacions per oferir visites segures al 100% de la seva capacitat. Us hi esperem!

 Més informació:

Enllaç Espai COVID-19. Recursos per al sector museístic: https://cultura.gencat.cat/ca/temes/museus/espai-covid-19.-recursos-per-al-sector-museistic/ 

S’ha aprovat la supressió el Pla de Represa del sector cultural. Museus