Els jocs i les joguines en la història

Els jocs i les joguines en la història

El Museu d’Història de Catalunya va participar en el III Congrés de Jocs en la història amb una conferència de Raquel Castellà, conservadora del museu. Sota el títol ‘La col·lecció Ramona Vila Vall (Can Xelí) al Museu d’Història de Catalunya. Les joguines com a eina de transmissió dels rols de gènere’, la ponència va repassar la formació de la col·lecció que va reunir al llarg de la seva vida Ramona Vila Vall. Una col·lecció que permet abordar la transmissió dels rols de gènere a través de les joguines i també la seva evolució al llarg de la història. Actualment es troba custodiada i conservada al Museu d’Història de Catalunya. 

Se’ns dubte, la col·lecció Vila Vall és una petita col·lecció d’aquesta tipologia en un bon estat de conservació, i a més a més, amb varietat de tipologia i prou significativa, i que abraça joguets des de finals del segle XIX fins a finals dels segle XX.

Si voleu saber-ne més, podeu donar un cop d’ull al «Museu Presenta» que vam dedicar a la col·lecció de jocs i joguines l’any 2020. A més, es pot consultar en el cercador de la col·lecció els jocs i joguines.

El Congrés dels Jocs en la història és una iniciativa de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) que va néixer amb la voluntat de posar el joc en el centre del debat i de la reflexió, tot destacant-ne la seva presència al llarg de la història, des de l’antiguitat fins a l’actualitat, i analitzant-ne les tendències de futur.