Visita a l’Arxiu Nacional de Catalunya

A l’Arxiu Nacional s’hi conserven els fons personals de Pere Català i Roca i de Pere Català i Pic, així com el fabulós fons fotogràfic FOTO-PIC (Arxiu Pere Català) amb més de deu mil imatges en línia i el fons sobre l’Alguer (Arxiu Pere Català) amb notes, llibretes, poemes i treballs d’investigació històrica sobre temes algueresos d’en Pere Català.

El conjunt inclou la documentació generada per l’empresa familiar Foto-Pic i els fons personals de Pere Català, pare i fill. Destaquen les sèries retrats, territori i cultura popular, amb nombroses imatges del món casteller. Abasta de la Primera Guerra Mundial fins a la transició a la democràcia. Inclou documentació textual, fotogràfica i bibliogràfica sobre les relacions entre l’Alguer i Catalunya. En total, unes 30.000 fotografies, 15.000 documents textuals (correspondència, escrits) i 15.000 llibres.

Descobreix en aquesta visita una gran infraestructura dedicada a la conservació del patrimoni documental. T’expliquem com s’organitzen els documents, com es restauren, com es conserven, com es difonen i com es posen a disposició dels nostres usuaris. L’itinerari de la visita segueix el circuït que fan els documents des de que ingressen a l’Arxiu fins que es posen a disposició de tothom, en xarxa o presencialment a la Sala de Consulta.

Informació pràctica 

Dia i hora: 

Dilluns 11 de juliol, a les 16.30 h.

Divendres 16 de setembre, a les 10h.

Durada aproximada: 1'30h 

Preu: Activitat gratuïta amb reserva prèvia

Aforament: 20 persones

Lloc: Arxiu Nacional de Catalunya. Carrer de Jaume I, 33-51, 08195 Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental). Com arribar-hi. 

Edat recomanada: adults

Amb reserva: Reserva aquí la teva entrada

Informació: Al telèfon 93 225 42 44, de dilluns a dijous de 9.30 a 14 h. i de 15 a 17.30 h. i divendres de 9.30 a 14 h., i a l’adreça electrònica mhcvisites.cultura@gencat.cat