The Velvet Candles a Capella

Cinquanta anys després de que grups mítics com The Platters o The Temptations lideressin llistes d’èxits per tot el món, el duduà o doo wop torna amb força. A Barcelona el màxim exponent del gènere té nom propi: The Velvet Candles.

La formació va començar a caminar a principis del 2008 cantant a capella pels carrers de Barcelona. Avui ofereixen un repertori, tant a capella com amb banda d’acompanyament, amb clàssics del gènere i composicions pròpies, en un show ple de ritme i bones vibracions.

Les arrels del doo wop provenen dels anys 1930, nascut del matrimoni dels ritmes sincopats africans i dels himnes religiosos dels blancs puritans, als que se li van incorporar també influències del blues fins adquirir la seva pròpia personalitat. Es caracteritza pels seus continguts de veus a capella amb el domini absolut dels diversos registres melòdics de les veus i la riquesa harmònica. Un vocalista principal és acompanyat per altres cors i frases de la resta del grup, normalment compost de tres o més cantants. Les composicions inclouen un solista, tenor lleuger que canta la melodia, un altre tenor i un baríton segueixen els acords i s’hi afegeix un baríton-baix.

La dècada dels 50 va representar una autèntica explosió de l’estil que va contribuir a trencar barreres racionals entre bandes on s’integraven blancs i negres.

Informació pràctica 

Dia: dimecres 18 de juliol

Hora: obertura especial del Museu a les 20.00h. Visita guiada per l’exposició "Flames a la frontera. Catalunya i la Gran Guerra" a les 20.30h.  Concert a les 22.00h.

Lloc: Terrassa del museu (planta 4)

Preu: 13€. L'entrada inclou visita guiada a alguna de les exposicions del Museu, concert i el combinat de les Nits d'Estiu o un refresc. 

Venda d'entrades: a les taquilles del museu o al web de TIME OUT

Informació i reserves: Per més informació o si vols reservar la teva entrada ho pots fer al correu electrònic mhcvisites.cultura@gencat.cat o al telèfon 93 225 42 44.

< Torna al cicle '100% JAZZ, un segle d'història'