Els avantatges que hi havia al estar en un grup escolar

Pere Basté va néixer a Barcelona l’any 1922. Estudià, entre altres llocs, al Grup Escolar Milà i Fontanals des del mateix any de la seva inauguració, el 1931. En esclatar la Guerra Civil, i veient els efectes del primer bombardeig que patí la ciutat, es va fer voluntari de la Creu Roja, activitat que va dur a terme durant tot el conflicte. Un cop finalitzada la guerra, i ja d’adult, Basté es va dedicar professionalment al món de la representació comercial i el comerç al detall, i desenvolupà un interès cap a les arts escèniques.

El seu testimoni se centra, principalment, en les vivències d’un jovenet durant la Segona República i la Guerra Civil, que resulten extremadament emotives, entre altres qüestions, pel fet d’haver estat un actor actiu en la tasca de suport a la població de Barcelona durant els bombardejos que patí durant la guerra.

En aquest vídeo, Pere Basté comenta quins infants entraven en els grups escolars, i els serveis complementaris que aquests donaven. Destaca, a més, que ell va pertànyer al Grup Milà i Fontanals quan la senyora Rosa Sensat en fou la directora.