Parelles Artístiques: Experiències creatives per la salut mental

Aquesta iniciativa pionera de lluita contra l’estigma de les malalties mentals va néixer a Osona de la mà de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO). Enguany també hi participen l’Associació de familiars de persones amb malaltia mental El Far de la Garriga i el Servei de Rehabilitació Comunitària de Granollers aportant 14 obres realitzades per parelles artístiques del Vallès Oriental. En total s’hi podran contemplar 40 peces de disciplines artístiques com pintura, escultura, vídeo, poesia, etc.

Els objectius de Parelles Artístiques són sensibilitzar la societat vers la salut mental i facilitar l'expressió i la creativitat dels artistes amateurs que hi participen. Per aquest motiu, la importància del projecte no recau només en el producte final que s'exposa, sinó en el procés creatiu que viu cada parella artística: el diàleg, l'intercanvi d'experiències, el vincle que es forma, etc.

Les diferents exposicions que s’han anat organitzant ha partir del treball de les parelles artístiques des del naixement del projecte han estat instal·lades en ciutats com Barcelona, Lleida, Granollers, Girona, Sabadell, Ripoll, Roses, Sant Celoni... I per municipis d'Osona i rodalies. Els darrers anys també s’ha intensificat la vessant de sensibilització organitzant xerrades i visites guiades a grups i col·lectius (instituts, serveis de salut mental, universitats, col·lectius artístics, associacions, etc.) al votant de les diferents mostres.

Més informació: www.parellesartistiques.cat

Galeria d'imatges