Videojocs amb la Primera Guerra Mundial com a rerefons

La Primera Guerra Mundial, tot i que no desperti en el gran públic el mateix interès que altres conflictes, ha estat un episodi de la història traslladat al món dels videojocs en diverses ocasions, amb més o menys èxit. A continuació, et presentem una selecció de títols amb el rerefons de la Gran Guerra, que recomanem des del museu.

Recomanats

1. Valiant Hearts (Aventura, lògica-trencaclosques). 2014

Desenvolupat per Ubisoft Montpellier, Valiant Hearts és un videojoc de lògica i aventura on assumiràs el paper d’una sèrie personatges involucrats d’una manera o altra en la guerra. Destaca la seva emotiva història, així com el seu apartat artístic, fets que converteixen el títol en imprescindible.  L’única cosa negativa que li podem atribuir és el poc temps que necessites per acabar-lo, ja que en unes 8 hores pots tenir-lo enllestit.

2. Verdun (Multi jugadoracció en primera persona). 2015

Verdun és un títol desenvolupat per M2H Game Studio Blackmill Games on prendràs el paper d’un soldat per combatre en la Batalla de Verdun, un dels episodis més sagnants i esgarrifosos de la guerra. El títol destaca pel seu hiperrealisme, tant pel disseny dels escenaris, personatges i armes, com pel seu sistema de combat, fent que amb una simple bala n’hi hagi prou per acabar amb la teva vida.

Si, a més, t’interessa traslladar-te al front oriental, els mateixos desenvolupadors van publicar el 2017 el títol Tannenberg, amb les mateixes característiques però centrat en la batalla de Tannenberg, que tingué lloc a finals d’agost de 1914 a Prússia Oriental i enfrontà l’exèrcit alemany amb el rus.

3. Saga Victoria (Alta estratègia). 2003-2010

La saga Victoria (Victoria: an Empire Under the Sun i Victoria II) és una coneguda franquícia d’alta estratègia desenvolupada per la companyia sueca Paradox Interactive. El títol et permet prendre el control de qualsevol nació del món durant el segle XIX i el primer terç del XX, i portar-lo pel camí de la industrialització i el control del món. Tot i no cobrir únicament el període de la Primera Guerra Mundial, molts dels seus elements giren entorn el desenvolupament de les aliances i jocs polítics que culminaren amb l’esclat del conflicte, fet que li confereix al títol un rerefons molt interessant per poder entendre el context del període.

4. Battlefield 1 (Acció en primera persona, multi jugador). 2016

Desenvolupat i publicat per Electronic Arts DICE (EA-DICE), Battlefield és una coneguda franquícia de videojocs d’acció en primera persona. Aquest títol fou la primera aproximació de la franquícia a la Primera Guerra Mundial, ja que fins llavors s’havia centrat, principalment, en cobrir els diversos escenaris de la Segona Guerra Mundial, així com diferents conflictes contemporanis.

El funcionament és el que s’espera: pren el paper d’un soldat aliat per participar en diferents escenaris del conflicte: des del front occidental fins al llevant, passant per Gallípoli o els Alps italians.

5. 11-11 Memories retold (aventura narrativa). 9 de novembre de 2018

Tot i que encara es troba en fase final de producció, 11-11 Memories retold, desenvolupat per Aardman and DigixArt, apunta a ser una petita joia artística amb la Primera Guerra Mundial com a context. En el títol prendrem el control d’un seguit de personatges que, mitjançant el sistema d’aventura-narrativa, avançarem en la seva història al llarg del conflicte.

Podeu donar un cop al seu vídeo promocional, on podreu escoltar el conegut poema In Flanders fields, de John Alexander Mcrae.

 

Aquests són alguns dels títols que recomanem des del museu, però n’hi ha molts més esperant. Pots veure una llista més exhaustiva en aquest enllaç