L'Annapurna

El massís de l’Himàlaia és una de les regions més singulars del planeta. Repartida entre els països de Bhutan, Índia, Nepal, Pakistan, Tibet i la Xina, fa 350 km de llarg i té 14 cims de més de 8.000 metres. L’Annapurna, l’escenari on es desenvolupen les històries d’aquesta exposició, és la desena muntanya més alta del món i és un dels cims més llegendaris de l’Himàlaia. El seu nom és d’origen sànscrit i traduït vol dir “La deessa de l’abundància”.

Tot i ser el primer 8.000 assolit per l’home, a dia d’avui és un dels cims que compta amb menys ascensions i on l’índex d’accidents mortals és més elevat. Un total de 60 alpinistes hi han perdut la vida. L’Annapurna està situat al Nepal, a la formació denominada Annapurna Himal, i presenta tres cims: Principal (8.091m.)Central (8.013m.) i Est (8.000m.).

D’acord amb les estadístiques més actuals (2013) la muntanya registra un total de 157 ascensions al cim Principal, 15 al cim Central i 19 al cim Est. Entre totes aquestes ascensions hi ha comptabilitzades les realitzades per alpinistes catalans,que en total són 4 ascensions al cim Principal, 2 al cim Central i 3 al cim Est.