Cicle de conferències sobre La Model i el futur del sistema penitenciari de Catalunya

Dins del cicle d'activitats relacionades amb l'exposició temporal «Desconstruint La Model», el Museu d'Història de Catalunya ha preparat un seguit de conferències on diferents experts i representants del món penitenciari català reflexionaran sobre la història de La Model i els nous models de reinserció penitenciaria. A continuació et presentem els títols de cadascuna de les xerrades, així com una petita sinopsi:

  • 16 de gener de 2019. «Dels orígens del tancament penitenciari a la modernitat de La Model»

Ponent: Dr. Pedro Fraile Pérez de Mendiguren, catedràtic de geografia i sociologia. Expert en història penitenciària.

Prenent com a punt de partida el segle XV i passant pels canvis proposats per la Il·lustració, el dr. Pérez de Mendiguren ens explicarà l’origen i evolució de la consideració de què és delicte i què no ho és, així com els seus corresponents correctius. Un repàs a les diferents lectures i formes adoptades en el decurs dels segles per l’arquitectura destinada al control de les persones.

 

  • 6 de febrer de 2019.«Generalitat de Catalunya: per un nou model de reinserció»

Ponent: Amand Calderó i Montfort, director general de Serveis Penitenciaris. Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya treballa per millorar els índexs de reinserció i reduir la reincidència, i el centre penitenciari La Model n’ha estat un dels escenaris. Sovint, però, l’edifici no reunia les millors condicions per a l’aplicació d’aquestes polítiques i van caldre molts esforços dels professionals per compensar-ne les mancances.

Amb la voluntat d’assolir una societat més justa, integradora i amb menys víctimes, el Govern català aposta decididament per acompanyar els processos de reinserció.

Informació pràctica

  • Dia: dimecres 16 de gener de 2019; dimecres 6 de febrer de 2019
  • Hora: 18:30 h
  • Entrada lliure

Briefing conferències La Model
pdf: 44.832 Kb