Activitats educatives

Les històries dels Cabòries

Les històries dels Cabòries

Els Cabòries són un grup d’historiadors despistats que, de tant en tant, surten de la Biblioteca per acompanyar als més menuts a la visita al Museu. Estan molt acostumats a veure objectes del passat però a vegades no saben de quina època són ni a quin moment del dia corresponen.

Ja veieu que estan ben despistats i no saben com organitzar-se el dia! Els ajudeu a organitzar-lo?

Quins continguts estructuren l’activitat?

El recorregut possibilita als infants la descoberta del Museu de la mà d’un dels membres de l’equip dels Cabòries. Ells són els encarregats de guiar-los en aquest viatge pel temps. Sense que els alumnes tinguin consciència de realitzar una activitat educativa, els principals aspectes que treballem són les accions quotidianes d’un dia i els objectes que identifiquen aquestes accions, el coneixement de les diferents unitats temporals i la descoberta de diferents espais i àmbits del museu així com els objectes que aquest conté.

Com és la dinàmica de l’activitat?

Aquesta activitat es desenvolupa en forma d’itinerari per les sales dedicades a la història antiga i medieval, en funció de l’edat dels infants. Al llarg de la narració i aprofitant els entorns del Museu, s’introdueixen conceptes molt bàsics com: el dia, l’hora, el mes, l’any; així com les diverses accions que podem fer en un dia. Aprofitem per comparar aquestes accions amb les que succeïen en temps passats.

Què aprendrem?

A partir de la dinàmica participativa que planteja l’activitat i de la intervenció del Cabòries els alumnes aprenen a valorar l’ús de la llengua, distingir les diferents accions d’un dia, utilitzar la imaginació com a eina d’aprenentatge.

Capacitats

  • Aprendre a pensar i a comunicar-se.
  • Aprendre a descobrir i a tenir iniciativa.
  • Aprendre a conviure i habitar el món: comportar-se d’acord amb unes pautes de convivència durant la visita al museu.

Informació pràctica 

Nivells recomanats: P3, P4 i P5

Durada: 1 hora

Nombre d’alumnes per educador: 25 alumnes

Preu de l’activitat: 65 €

Informació i reserves: Tel. 93 225 42 44 | mhcvisites.cultura@gencat.cat

Material necessari: Aquest recorregut no té cap material específic per a treballar dins el Museu. L’educador proporciona tot allò necessari per a la correcta execució de l’activitat.

Descarrega't el guió del professor: