Ja són oberts tots els museus i monuments de les Xarxes d’Història i Etnologia

Ja són oberts tots els museus i monuments que integren les Xarxes de Museus i Monuments d’Història de Catalunya (XMHC) i la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya (XMEC). En total, més de 60 espais que parlen de la nostra història i de la nostra cultura i maneres de fer.

En són alguns exemples el Museu de Lleida, el de Terrassa i el d’Història dels Jueus de Girona; els Castells de Miravet, de Cardona i d’Escornalbou; el Conjunt Monumentals de Sant Pere de Rodes i el Reial Monestir de Santes Creus; i el Museu de la Mediterrània, el de les Cultures del Vi, el de la Pesca, el de la Història de la Immigració  o l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

Amb motiu de la crisi sanitària, tots aquests equipaments, com la resta de museus de Catalunya, havien restat tancats des del 13 de març per prevenir i controlar el covid-19. Però durant el mes de juny tots han anat obrint les seves portes progressivament, adaptant els seus espais i les visites a les noves condicions de seguretat i higièniques.

Ara ja es poden visitar tots aquests equipaments. És recomanable visitar abans el web de l’espai que es vulgui visitar per tal de planificar la visita. En els següents enllaços trobareu una breu informació i el seu web al peu del text:

Mapa il·lustrat dels equipaments que formaven part de la XMHC i de la XMEC l’any 2018