El Museu s’uneix a la campanya #JoTambé amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència Masclista

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques, Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal. El 25 de novembre de 1960 anaven a visitar els seus marits empresonats a Puerto Plata, i van ser assassinades en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. No va ser fins el 1999 quan l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Per això mateix volem compartir aquest manifest, consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes, escrit per la periodista Mònica Planas on assenyalem cadascun dels culpables que contribueixen a perpetuar la violència masclista.

Us animem a unir-vos a aquesta campanya assistint als diferents actes que tindran lloc a tota Catalunya. També podeu sumar-vos a la campanya de les xarxes socials compartint el cartell creat per l’Institut Calatà de les Dones amb el hashtag #JoTambé.