Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus al Museu

Dia Internacional dels Museus (DIM)

Durant el divendres 18 de maig els visitants podran gaudir del Museu de forma gratuïta de 10 a 19h, podent conèixer tant l’exposició permanent La memòria d’un país com la temporal situada al vestíbul  Verdaguer Segrestat. La utilització del mite durant el franquisme.

Tanmateix, dins el programa El Museu presenta podran contemplar un banderí de la Columna Macià-Companys, un testimoni rellevant de la Guerra Civil, i que va ser un regal de la “padrina de guerra” als milicians de l’armeria de la Columna a l’estiu de 1937 quan eren al front de Terol. El banderí, una donació de Miquel Morera, ha arribat als nostres dies gràcies a passar molts anys amagat dins una Mare de Déu de Montserrat.

 

La Nit dels Museus

El dissabte 19 de maig, els museus que s’acullen a aquesta iniciativa obren les seves portes en horari extraordinari, de les 19h a la 1h, i on, a més de l’entrada gratuïta, es duren a terme activitats especials.

 

Com si hi haguessis estat

Durant el recorregut de l’exposició permanent La memòria d’un país hi haurà instal·lats uns photocalls perquè els visitants es puguin fer una foto en moments significatius de la història universal “com si tu també haguessis estat”. Hi ha moments tant emblemàtics com l’arribada a la Lluna, la caiguda del mur de Berlín o una escena de la Vil·la dels Misteris de Pompeia, tots pensats per ser una finestra oberta al món i veure què passava en les diferents èpoques històriques.

Pessics d’història

De 20h a 24h es programen visites dinamitzades en diferents espais del museu per a tot el públic per viure en primera persona com era la vida en diferents moments de la història de Catalunya. Les visites es repartiran en set moments històrics amb diversos torns cada un. Es podrà fer un tastet de períodes com la prehistòria, a través del seu supermercat, a Roma amb la recerca de la llibertat, al rebost de Xerezade de l’Al-Andalus, fer un pacte a les Corts, descobrir l’amor entre guerres del segle XVIII, conèixer l’engranatge de la tradició del segle XIX i arribar al segle XX per fer memòria de records molt propers per a tots.