Activitats educatives

Els Català, fotògrafs d’un segle

Els Català, fotògrafs d’un segle

Aquesta activitat ens proposa un recorregut dinamitzat per l’exposició temporal Els Català, fotògrafs d’un segle. A través de l’observació, la reflexió i el diàleg i amb l’ajuda de diferents materials de suport i dinàmiques participatives, descobrirem la trajectòria de tres fotògrafs d’una mateixa nissaga i tres màxims exponents de la fotografia a Catalunya. 

Quins continguts estructuren l’activitat?

La visita dinamitzada ofereix una introducció a la temàtica de l’exposició presentant la figura i el treball de cadascun dels membres de la nissaga, així com una breu referència a la fotografia analògica. A continuació, els continguts principals que es treballen ens apropen als principals temes que Els Català van fotografiar: els paisatges, pobles, arquitectura i patrimoni de Catalunya, les tradicions i les festes populars. La visita també permet conèixer l’àmbit dedicat a la fotografia de retrat, treballant i experimentant els diferents plans i enquadraments fotogràfics, l’àmbit dedicat a la publicitat, posant especial èmfasi en el cartell Aixafem el feixisme, per evidenciar i reflexionar sobre la potència comunicativa de les imatges, i el darrer àmbit de la mostra, dedicat a les diferents tècniques fotogràfiques, descobrint i experimentant la seva manera de fotografiar i les innovacions que van aportar. Finalment, en l’espai lúdic de l’exposició, realitzarem una activitat experimental centrada en un dels aspectes claus del llenguatge fotogràfic: la llum.

Com és la dinàmica de l’activitat?

A través d’una selecció de fotografies de l’exposició ens aproparem als continguts claus de la mostra a partir d’una metodologia centrada en la descoberta, el diàleg i fent participar als nois i les noies plantejant dinàmiques i reptes per realitzar en petits grups a través de l’experimentació del mitjà fotogràfic. L’experiència apresa durant la visita servirà per a la realització d’una activitat en l’espai lúdic de l’exposició. 

Objectius d’aprenentatge

Aquesta activitat ofereix l’oportunitat de conèixer els fets més rellevants del context històric relacionat amb les fotografies de l’exposició, d’aprendre a valorar la fotografia com a document gràfic que il·lustra la realitat i com a testimoni històric generador de pensament, reflexió i memòria, de descobrir i analitzar aspectes claus del llenguatge fotogràfic, així com reflexionar i experimentar sobre el medi fotogràfic i la fotografia analògica a través de l’obra de la nissaga d’Els Català

Informació pràctica

Nivells recomanats: cicles fromatius

Durada: 1 hora i 30 minuts

Nombre d’alumnes per educador: 25 alumnes

Preu de l’activitat: 81 €

Informació i reserves: Tel. 93 225 42 44 mhcvisites.cultura@gencat.cat

Material didàctic: Aquest recorregut no té cap material específic per treballar dins el Museu. L’educador proporciona tot allò necessari per a la correcta execució de l’activitat.