Activitats educatives

Després dels moments viscuts els darrers cursos, el 2021-2022 serà un curs de represa, ple d’il·lusió i nous aprenentatges. El Museu d’Història de Catalunya manté obertes les seves portes a centres educatius, professorat i alumnat, i ofereix tots els recursos dels que disposa a motivar l’aprenentatge i el gaudi de la Història.

Les activitats habituals, que trobareu classificades per nivells educatius, es mantenen en la presencialitat, amb les mesures preventives per la visita establertes a cada moment.

D’altra banda, aquests temps incerts ens han servit per fer créixer l’oferta d’activitats en línia: d’infantil fins a batxillerat, trobareu tot un seguit de propostes per a treballar a l’aula a través de la mediació del nostre equip educador. A banda d’aquesta oferta, a El museu a l’aula també trobareu noves propostes perquè vosaltres mateixos pugueu treballar diferents moments de la història a l’aula, al vostre ritme, tot adaptant-les a la vostra manera de fer. Algunes d’elles disposen de material complementari, que podeu demanar gratuïtament en préstec. 

No us oblideu de consultar l’apartat de recursos i materials didàctics on trobareu nous materials com el quiz sobre història La màquina del temps i les propostes literàries per a infants i joves Un munt d’històries.

Us proposem també visitar l’espai La memòria d’un país. La història de Catalunya animada, que suggerim utilitzar com introducció a les èpoques històriques per als més joves.

A finals d'aquest curs, principi del vinent presentem a més una exposició que pensem que pot ser del vostre interès: Els Català. Fotògrafs d'un segle, una mostra que recupera l'obra de Pere Català i Pic, Pere Català i Roca i Francesc Català-Roca, tres fotògrafs d’una mateixa nissaga i tres màxims exponents de la fotografia a Catalunya.

El servei educatiu del museu es posa a la vostra disposició: per qualsevol dubte o consulta teniu el nostre suport continu a través del correu electrònic mhc.serveiseducatius@gencat.cat.

Bon curs 2021-2022!