Xarxa de Museus d'Història i Monuments de Catalunya

Museu d’Història de Girona

Museu d’Història de Girona

El Museu d'Història de Girona es troba al mig del barri vell, en un edifici de trajectòria històrica singular, que ocupa l'antic convent de Sant Antoni de frares caputxins del segle XVIII, del que es conserven espais sorprenents com el cementiri, el claustre i la cisterna.

És un indret que convida a la participació ciutadana i dóna a conèixer el procés de formació de Girona, des de la fundació en època romana fins a la transició a la democràcia. El museu explica el devenir de la societat que ha fet possible Girona, en un recorregut cronològic que comprèn catorze sales i que es completa amb diversos àmbits temàtics. Els seus continguts els trobem repartits entre l'edifici principal, situat al carrer de la Força i diferents indrets de la ciutat, que s'integren a la Xarxa d'Espais de memòria Democràtica, com són el refugi antiaeri del Jardí de la Infància, la presó provincial i la fossa comuna, que són una extensió de la sala dedicada a la Guerra Civil.

El Museu ofereix una variada programació d'activitats i exposicions temporals que es duen a terme a diferents espais: la sala d'exposicions temporals, la carbonera , la cisterna, i el celler.