Mujeres libres. CNT

Mujeres libres. CNT

Insígnia de metall circular de 2 cm de diàmetre, amb una agulla de 4cm per poder col·locar-la en una peça de roba. Inclou el nom i sigles de l'organització que representava.

Número de registre:

MHC7628

Categoria General:

General

Nom de l'objecte:

insígnia

Títol/Nom pròpi:

Mujeres libres. CNT

Data:

1936 - 1939

Autor:

Confederación Nacional del Trabajo "CNT"

Dimensions

6 x 2 x 0,6 cm

Material / Tècnica

metall; tinta

inscripció

CONFEDERACION NACIONAL DEL TRABAJO CNT MUJERES LIBRES

siglat: MHC7628 (inscrit al revers)

Procedència

Espanya

Insígnia de metall de l’organització feminista “Mujeres Libres”, adscrita dins de la Confederación Nacional del Trabajo (CNT). L’organització Mujeres Libres va néixer a principis de 1936 juntament amb una publicació homònima dedicada a la  promoció de la “cultura i documentació social”, amb l’objectiu de conscienciar i captivar a les dones en les idees llibertàries. Tres dones foren les seves fundadores: Amparo Poch y Gascón, Mercedes Comaposada i Lucía Sánchez Saornil. L'organització fou disolta poc abans de finalitzar la Guerra Civil.

Tot i adscrita a la CNT, el cert és que sempre va voler considerar-se com una part més del moviment llibertari, no com un organisme instrumental secundari dins del sindicat anarquista. Aquesta idea va provocar no poques friccions amb l’organització i la resta de moviments anarquistes.