Un Club de Lectura, la proposta que presenta el Museu d’Història de Catalunya i Bestiari-Llibreria del Museu

El Museu d’Història de Catalunya comença l’any incorporant la literatura a la seva programació. Gràcies a la col·laboració de Bestiari-Llibreria del Museu, el museu enceta aquest 2017 un Club de Lectura on es troben història i literatura, que té la voluntat de perllongar-se en el temps presentant noves programacions cada semestre.

Així, comencem al gener amb un cicle de novel·la històrica ambientada a Catalunya i on en cada sessió es tindrà l’oportunitat de conèixer l’autor de cada una de les novel·les seleccionades, que ens transporten des de la Barcelona del segle II fins als anys 70 del XX al Pallars Sobirà.

Cada mes, de gener a maig, es proposa una obra i la trobada amb el seu autor per comentar-la i compartir impressions també entre altres lectors. L’últim dimarts de mes a les 18.00h al Museu d’Història de Catalunya trobarem autors tan apreciats com Maria Carme Roca, Jaume Clotet o Albert Sánchez Piñol i alguns de menys coneguts com Tània Juste o Ramon Solsona. A més, abans de la trobada es podrà visitar el museu de forma gratuïta.

La participació al Club de Lectura, ja sigui en tot el cicle o només en una sessió, és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a llibreria@bestiari.net o al telèfon 93 221 22 18, ja que l’aforament és limitat.

Programació gener-maig 2017:

  • BARCINO de Maria Carme Roca l Columna Edicions l 31/01/2017

Segle II. Una novel·la que descobreix els secrets més íntims d’un personatge que va lluir amb orgull el nom de la seva ciutat per tot el món, Luci Minici Natal Quadroni Ver.

  • EL CÀTAR PROSCRIT de Jaume Clotet l Columna Edicions l 28/02/2017

Segles XII-XIII. Un cavaller occità lluita per preservar la memòria i l’honor d’uns homes i unes dones perseguits pels croats francesos: els càtars.

  • VICTUS/VAE VICTUS d’Albert Sanchez Piñol l La Campana Editorial l 28/03/2017

Segle XVIII. Les aventures de Martí Zuviría a la Guerra de Successió Espanyola i la seva posterior fugida a l’Amèrica del Nord, on ajudarà els indis yames en la guerra contra els colons anglesos.

  • L’HOSPITAL DELS POBRES de Tània Juste l Columna Edicions l 25/04/2017

Segle XIX. Metges i aspirants, dones pioneres, artistes i deixebles conviuen en la gran novel·la sobre la construcció de l’Hospital de Sant Pau, el conjunt modernista més imponent de tots els temps.

  • ALLÒ QUE VA PASSAR A CARDÓS de Ramon Solsona l Proa Editorial l 30/05/2017

Segle XX. Un guàrdia civil és assassinat una nit de neu del 1965 a la vall de Cardós, quan es duen a terme les obres d’un gran complex hidroelèctric i la vida dels seus habitants està en plena transformació.