Portes obertes per La Mercè

Amb motiu de La Mercè, el Museu programa una jornada de portes obertes i un espectacle musical i poètic la vigília. 

Dissabte 23 de setembre, a les 18h, comencem amb La llavor de l’amor, un recital de poesia i guitarra a la terrassa del museu. Aquest espectacle, coproduït per Òmnium Cultural i la Fundació Palau, amb la col·laboració del Museu Picasso, vol commemorar el treball i la influència que Josep Palau i Fabre, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 1999, va tenir sobre una època i diverses generacions de poetes i crítics d’art actuals. Per fer-ho, l’actriu Montse Guallar recitarà poemes i escrits d’art de l’autor. L’acompanyament musical, creat especialment per a l’espectacle, sorgirà de les mans virtuoses de Max Sunyer a la guitarra. Tindrà lloc a les 18h a la terrassa del museu i l’accés és gratuït.

I diumenge, 24 de setembre, el Museu obre les seves portes fins a les 19h. Es podrà accedir de manera gratuïta al museu i visitar les seves exposicions:

►  La memòria d’un país, l'exposició permanent del museu, que mostra la història mil·lenària dels homes i dones que han viscut en les terres que avui coneixem amb el nom de Catalunya. El visitant pot conèixer de primera mà quines són les arrels de la nostra història, com va néixer i com es va expandir la nostra nació, els seus períodes de prosperitat i decadència, i el seu esdevenir fins arribar als nostres dies. A més, nombroses escenografies i interactius li permeten aproximar-s'hi de manera lúdica i participativa.

  • Visita guiada a les 12h per fer un recorregut per l'exposició de la mà d'un guia que acompanya el visitant i l’ajuda a seguir el fil de la història de manera senzilla, amena i sovint salpebrada amb algunes anècdotes i curiositats. La visita dura 1h 30min, és gratuïta i es fa en català.

►  Toni Vidal retrata la cultura catalana dels setanta. Mostra una selecció de més de cent retrats que són el testimoni del miracle català dels anys seixanta, la recuperació de la cultura catalana, fruit de la suma de molts esforços individuals que van generar un moviment social: els exiliats de París i Montpeller, els que havien tornat de Mèxic o de Xile, les noves generacions aparegudes sota el franquisme, els joves dels setanta. L’exposició posa en relleu la profunditat del treball del fotògraf, la minuciositat, la capacitat de crear atmosferes introspectives i, al mateix temps, de mostrar el vigor i el sentit col·lectiu d’una cultura que reneix. De les contribucions d’aquesta “bona gent” —com anomenava Espriu els seus amics— és fill el nostre temps. L’exposició es podrà visitar fins l’1 d’octubre al vestíbul del museu.

Dilluns, 25 de setembre, també es podrà visitar el Museu fins a les 14.30h, com tots els dies festius