Nova oferta educativa pel curs 2018-2019

El Museu d’Història de Catalunya vol ser un espai obert per a l’aprenentatge on els alumnes de tots els nivells educatius palpin la història, trobin el lloc que hi ocupen, i descobreixin l’esdevenir dels fets que han arribat a configurar la nostra actualitat. Des dels més petits fins als més grans podran experimentar i viure els esdeveniments del passat! 

Amb aquest objectiu, cada any presentem un programa d'activitats per a centres educatius que proposen apropar els alumnes a la història d’una manera activa: observant, deduint, manipulant, raonant i extraient conclusions dins les sales del museu. A través de la vivència directa i l’aproximació empàtica amb els seus protagonistes, des del vessant més humà i social, i adaptant-nos a les vostres necessitats. Les nostres activitats són conduïdes per educadors especialitzats, coneixedors de la història i de la didàctica, experts a transmetre els coneixements d’una manera pròxima, divertida i amena. 

Aquest curs hem renovat l’itinerari Els nostres amics, els antics canviant les dinàmiques que es fan a les sales del museu per fer-les més participatives. L’activitat vol posar en contacte l’alumnat amb la vida dels nens i nenes de l’antiguitat. 

Us recomanem també les tres exposicions temporals que us presentem aquest curs: Flames a la frontera. Catalunya i la Gran Guerra, presenta l’impacte cultural i polític de la Primera Guerra Mundial a Catalunya; Catalunya, terra cooperativa, vol recopilar i fer visible les experiències de la cooperació, unes pràctiques de notable impacte socioeconòmic, territorial i cultural amb una presència constant i rellevant fins als nostres dies; i per l’any 2019, Moda i modistes vol vindicar el paper rellevant de les modistes des de finals del segle XIX al final del segle XX.

> Consulta el programa d'activitats per cicles educatius

> Descarrega’t en PDF la Oferta educativa MHC curs 2018-19:

MHC18_ActivitatsEducativesPDF_OK
pdf: 1636.685 Kb