«Benvinguts al segle XVI», una visió de l'alumnat de 6é de l'Escola Frederic Mistral - Tècnic Eulàlia

L’alumnat de 6é de l’Escola Frederic Mistral – Tècnic Eulàlia, amb la col·laboració del departament d’Acció Cultural i Educativa del Museu d’Història de Catalunya, ha realitzat l’exposició «Benvinguts al segle XVI», una mostra que pretén donar una visió de l’època moderna amb l’ull posat als canvis econòmics, socials i científics que es van succeir a Europa arran el descobriment d’Amèrica. Aquest treball s’emmarca dins d’un projecte del Museu d’Història de Catalunya, que té com a objectiu fomentar l’interès en la recerca en ciències socials entre l’alumnat, alhora que el motiva i li dóna eines per a dur-la a terme. La finalitat és acabar materialitzant la seva investigació en una exposició al museu, per tal que l’aprenentatge que han construït esdevingui significatiu.

En aquesta ocasió, els mateixos alumnes de l’escola han estat els encarregats de donar forma a la mostra a partir del continguts que han treballat a classe. D’aquesta manera, tant el guió de l’exposició, l’elaboració de textos, la cerca d’imatges, així com la fulleteria en tres idiomes (català, castellà i anglès) han estat realitzats pels estudiants.

Entre els elements que podem trobar a l’exposició, destaquen un conjunt de rèpliques d’invents de l’època realitzades pels propis alumnes a partir d’objectes reciclats, una recerca entorn les dones que van viure en aquest moment històric, així com un audiovisual on es narra- en diverses veus- com era la ciutat de Barcelona i els seus barris durant aquell període, com vivien els infants de l’època o què es menjava, entre altres aspectes.

La mostra, situada a la primera planta del museu, es podrà visitar  fins el pròxim 10 de març

Fotografies del muntatge amb els alumnes

Recollint el material. © de la fotografia: MHC

Col·locant les peces a les vitrines. © de la fotografia: MHC

Col·locant les rèpliques a les vitrines. © de la fotografia: MHC

Comprovació de vitrines. © de la fotografia: MHC