Receptes de cuina amb història

Us proposem algunes receptes de diferents èpoques de la nostra història per passar una bona estona a la cuina mentre descobrim què menjaven els nostres avantpassats i gaudim cuinant-les i tastant el resultat.

Cuinar en família té molts beneficis: a més de ser una excel·lent manera de divertir-nos plegats, ens permet abordar la importància de menjar bé, apreciar els productes de la terra, cultivar la paciència -perquè a la cuina poques soses són immediates- i donar valor a la col·laboració en les tasques de la llar, per exemple. Cuinant, els infants desenvolupen la seva autonomia, la capacitat de planificació i practiquen habilitats motores, matemàtiques i lectores en manipular els aliments, comptar i mesurar ingredients o seguir les instruccions de la recepta.

Quan cuinem receptes de cuina amb història, a tots aquests beneficis podem afegir la descoberta dels nostres avantpassats, de nosaltres mateixos i de la nostra cultura a partir de l’alimentació. Sovint relacionem la història amb dates, personatges, guerres, tractats... però sovint els detalls més senzills, com en aquest cas ho són els ingredients, els estris de cuina o les tècniques de cocció d’una recepta, poden explicar-nos moltes més coses.

Descarregueu tot seguit les receptes que més us agradin. Són receptes senzilles a partir d’ingredients que segur que teniu a casa i que requereixen poca manipulació per tal que grans i petits les puguin fer sense problemes. Seguiu les indicacions que trobareu al document i prepareu-vos per iniciar un viatge en el temps ben gustós. Si voleu, podeu penjar el resultat a les xarxes socials amb l'etiqueta #CuinaAmbHistoria. Bon profit!

Descarregueu-vos les receptes


Recepta d'època antiga: panis cum lacte
pdf: 256.325 Kb
Recepta d'època medieval: natilles
pdf: 140.948 Kb
Recepta d'època contemporània: macarrons de cardenal
pdf: 614.546 Kb
Recepta d'època contemporània: truita de patates sense ou
pdf: 170.541 Kb