Visita al castell templer de Miravet

En motiu de l’exposició Templers. Guerra i religió a l’Europa de les Croades hem volgut vincular la història amb el patrimoni cultural del país, organitzant una sortida a l'emblemàtic castell templer de Miravet. La visita tindrà lloc el proper dissabte 3 de juny. 

El castell de Miravet 

El castell de Miravet, una fortalesa imponent envoltada per una muralla de 25 metres d'alçada que sembla sorgir de les roques i situada sobre un turó, domina el curs de l'Ebre i les terres del voltant.

Aquesta posició estratègica ha fet que s'hi succeïssin els assentaments des de la prehistòria i li ha suposat tenir un paper importnat en diferents conflictes.

Avui encara es poden apreciar part de les estructures d'una fortalesa andalusina sobre la qual es va aixecar el castell templer, immediatament després de la conquesta d'aquestes terres per part de Ramon Berenguer IV. El castell va ser donat a l'orde del Temple, que el va convertir en la seu de la província templera de Catalunya i Aragó, durant el que seria el període de més poder i esplendor de la història de Miravet. La fi d'aquesta etapa va significar també l'episodi més dramàtic de la seva història, amb un setge de més d'un any, que va precedir la desaparició de l'orde del Temple.

Malgrat que, posteriorment, el castell va ser remodelat per adaptar-lo a les exigències defensives que comporta l'aparició de l'artilleria, l'aspecte i les estructures que ens han arribat són essencialment obra dels templers. Així, Miravet s'ha convertir en un dels millors exemples de l'arquitectura militar catalana dels segles XII-XIII. 

Dissabte 3 de juny: 

08.30h. Sortida en autocar des del Museu d’Història de Catalunya
11.00h. Arribada a Miravet. Visita guiada al castell
14.30h. Dinar
19.30h. Aproximadament, arribada al punt de sortida

Observacions

  • Es recomana dur calçat còmode.
  • No es recollirà ni es deixarà passatger en cap punt fora de l'estipulat.
  • Durant els trajectes hi haurà una parada de 30 min aproximadament per anar al servei.
  • Els horaris són aproximats i estan subjectes a imprevistos com ara incidències en el trànsit.
  • L'acompanyant no es fa responsable de distribuir els seients ni a l'autocar ni al restaurant.
  • És imprescindible arribar al punt de trobada almenys 15 minuts abans, l’excursió comença a la seva hora puntualment.
  • Imprescindible reserva prèvia. Si no s’arriba a un mínim d’inscrits l’organització es reserva el dret d’anul·lar l’excursió.
  • En cas de no presentar-se, no es retornarà l’import abonat.

Preu: 35€ (el preu inclou l’autocar, el guia, les entrades i el dinar)
Informació i Reserves: al telèfon 93 225 42 44, de dilluns a dijous de 10 a 14 h i de 15.30 a 17.30 h, divendres de de 10 a 14 h i a l’adreça electrònica mhcvisites.cultura@gencat.cat.

.