Persecució per motius d'orientació sexual i identitat de gènere. Passat i present.

Coincidint amb el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, el Memorial Democràtic i el Museu d'Història de Catalunya, amb la col·laboració del Casal Lambda i de l’Associació ACATHI, Migració, Refugi i Diversitat LGTBI+, organitzen un acte per recordar la persecució patida per moltes persones al llarg de la història i en el present per motius d’orientació sexual i identitat de gènere.

Intervindran Plàcid Garcia-Planas, director del Memorial Democràtic, i Margarida Sala, directora del Museu d’Història de Catalunya. D’altra banda, es projectarà el curtmetratge Al otro lado, que narra la història d’amor entre dos joves amb el rerefons de la frontera entre Mèxic i els Estats Units. Posteriorment Irene Vílchez, alumna de batxillerat a l’institut El Sui de Cardedeu, presentarà un treball de recerca sobre memòria i història LGTBI a l’Estat espanyol, i Laia Vila, delegada al Magreb de Novact, explicarà com aquesta ONG va ser expulsada del Marroc perquè duia a terme activitats formatives de suport a persones del moviment LGTBI.

L’acte també comptarà amb el testimoni de dues persones refugiades a Catalunya per qüestions d’orientació sexual i identitat de gènere.

Informació pràctica 

  • Dia: dimecres 28 de juny 
  • Hora: 19.00h. 
  • Lloc: Auditori 
  • Preu: entrada gratuïta