Cicle de concerts 2017

L'any 2017 el Museu d’Història de Catalunya va celebrar el cicle de concerts òrbita Jazz, un passeig musical sota els estels estiuencs de la cèntrica terrassa de l’edifici del Palau de Mar, situat enfront el Port Vell, amb el cicle “Òrbita Jazz” i un total de sis actuacions on descobrir fins a vint-i-cinc músics i tres novetats discogràfiques. 

La capacitat del llenguatge del jazz per fusionar-se amb d’altres sonoritats, estètiques i cultures que enriqueixen el planeta de la música improvisada, centra enguany la proposta musical per a les nits d’estiu al terrat amb les millors vistes marítimes de Barcelona.  En aquesta edició viatjarem per territoris sonors provinents del continent americà a través del folklore i el jazz modern, al ritme del son cubà, la samba brasilera, el candombé uruguaià, el joropo veneçolà i el tango argentí.

Els nostres guies seran el pianista uruguaià Eduardo Tancredi que comptarà amb el seu il·lustre sextet i la participació com a convidat especial del cantant cubà Reynaldo “El Jako” Elosegui. Des d’Argentina, el guitarrista i compositor Guido Di Blasi amb el seu New Tango Project ens mostrarà les arrels de la música argentina i l’essència del jazz des d’una perspectiva renovadora amb els temes instrumentals del seu nou disc homònim.  I arribada directament de Londres, l’artista brasilera Luna Cohen ens delectarà amb un interessant projecte multicultural d’un sabor genuïnament brasiler i una àmplia gamma que oscil·la entre el jazz, el pop, la salsa o l’afrobeat. Posarem punt i final a les actuacions del mes de juliol amb la trencadora fusió entre el jazz i la música electrònica amb una producció inèdita: “Load” Feat. Marc Sort amb Arecio Smith i Antonio Torres

Ja entrat el més d’agost el llenguatge jazzístic s’agermanarà amb el swing manouche d’aroma francès i reminiscències gitanes de l’àlbum “Coincidences” dels virtuosos Valentí Moya & Joan Pau Comelles Trio i acabarem endinsant-nos en el personal univers de la veu que brolla natural i discorre pels camins del jazz, el pop, el folk i la world music amb la presentació de “Un Segon”, la darrera entrega discogràfica de l’autora de cançons del Maresme Judit Neddermann.

Un estiu per volar sobre una catifa repleta de ritmes i sonoritats diverses, des del vell mig de Barcelona i cap a cultures i nacionalitats que fan més interessant i enriquidora l’òrbita del jazz i les músiques improvisades. 

Programació 

5 de juliol. Edu Tancredi Sextet. Feat. Reynaldo 'El Jako' Elosegui. Latin Jazz. Més informació 

12 de juliol. Guido di Blasi New Tango Project. Tango Jazz. Més informació  

19 de juliol. Luna Cohen Group. Jazz Brazil. Més informació 

26 de juliol. 'Load'. Feat. Marc Sort. Electro Jazz. Més informació 

2 d'agost. Valentí Moya Joan Pau Cumellas Trio Jazz Manouche. Més informació 

9 d'agost. Judit Neddermann. Jazz & Pop. Més informació 

Informació pràctica 

Dies: tots els dimecres del 5 de juliol al 9 d'agost de 2017. 

Hora: 22.00h. A les 20.30 hi ha visites guiades incloses en el preu de l'entrada. 

Lloc: Terrassa del Museu d'Història de Catalunya. 

Preu: 12€. L'entrada inclou visita guiada a alguna de les exposicions del Museu, concert i el combinat de les Nits d'Estiu o un refresc. 

Venda d'entrades: a les taquilles del museu o per internet en aquest enllaç (la venda per internet té un cost d'1€ en despeses de gestió) 

Informació i reserves: Per més informació o si vols reservar la teva entrada ho pots fer al correu electrònic mhcvisites.cultura@gencat.cat o al telèfon 93 225 42 44.